Koen Walterbos

Software ontwikkelaar bij DLA ICT

Na een mooi weekend met een potje voetbal en gezellig samenzijn met vrienden, begint op maandag de (werk)week weer. Na een noodzakelijke kop koffie, een douche en het smeren van de boterhammen is het tijd om op de fiets te stappen. Vanuit het pittoreske Bredevoort is het een klein eindje naar Winterswijk, waar DLA ICT gevestigd is. Hoewel we flexibel zijn in waar we werken (thuis, op kantoor of bij de klant) kies ik er vaak voor naar kantoor te gaan. De collega’s, het overleggen, de gezelligheid, daar kan mijn thuiskantoor niet tegenop.

Na een tweede kop koffie open ik de mail. Ik bekijk de openstaande tickets en beantwoord, waar mogelijk, de meest dringende vragen. De tickets in mijn mail behoren over het algemeen tot 1 van de 4 projecten waar ik mee bezig ben. Om 10.00 uur heeft het Software team een ‘Daily Start Up‘. Dit vind ik heel prettig omdat het een fijne manier is elkaar bij te praten, ondersteuning te vragen/geven waar nodig en elkaar, met wisselende werkplekken, even te spreken.

Sowieso staat collegialiteit hoog in het vaandel bij DLA ICT. De platte organisatiestructuur zorgt ervoor dat je inbreng echt telt. Dat is de reden dat ik na mijn opleiding met veel plezier aan de slag ben gegaan bij DLA ICT en daar, na 3 jaren nog steeds naar volle tevredenheid werk. Na het bijpraten met het team, is het tijd om aan de projecten te werken. Het gave aan DLA ICT is dat we met ons eigen framework werken. Hierbinnen ontwikkelen we applicaties die we verder uitrollen en ontwikkelen bij onze klanten. Dat ook onze eigen collega’s werken met software die door ons ontwikkeld is, is heel tof!

Vandaag hebben we geluk, want onze vaste partner ESET trakteert ons op een foodtruck tijdens de lunch. Samen met de collega’s genieten we van een warm broodje tussendoor. Kunnen we er de rest van de dag weer tegenaan! De middag staat in het teken van voorbereiding voor morgen, dan zit ik de hele dag op locatie bij Suselbeek Deuren, waar we nieuwe software ontwikkelen voor hun productielijn.

Aan het einde van de dag, laat ik de fiets staan en neem ik de opvallende, oranje DLA ICT auto mee naar huis, zodat ik morgen vanuit huis direct naar de klant kan rijden. Na een hapje eten ga ik vol goede moed naar de voetbaltraining om daarna nog even een potje te gamen. Het leuke aan software is, dat ik ook thuis wel eens lekker bezig ben met mijn eigen projectjes. En natuurlijk hebben we met enige regelmaat ook vanuit DLA ICT iets leuks te doen na werktijd: een borrel, een BBQ, een casino-avond, het is allemaal al voorbij gekomen!