Berend Wopereis

Accountmanager bij DLA ICT

Na een frisse douche en een snel ontbijtje stap ik in de auto. Waarheen? Dat is de vraag; de ene dag start ik mijn dag vanuit kantoor, de andere dag bij klanten. Vandaag begin ik mijn dag bij Hesselink Koffie. Ik houd me dagelijks bezig met het adviseren van mijn groep klanten op het gebied van hun ICT-uitdagingen. Vooral op

het gebied van infrastructuur en Cloud migraties, maar ook cybersecurity is een belangrijk thema. Alle werkzaamheden zijn gericht op het uitbouwen van de duurzame relaties die we hebben met onze klanten.

Na afloop van mijn afspraak richt ik mij op de uitwerking hiervan. Zo ook van mijn afspraak bij Chiel Meekes Handelsonderneming in de middag. In elk gesprek komen er wel zaken naar voren die vervolgacties vereisen. Dit kunnen simpele zaken zijn zoals het plannen van een engineer of consultant voor ondersteuning op locatie, maar dit kunnen ook offertes zijn voor de optimalisatie van de gehele ICT omgeving.

In dat geval is het mijn taak om een advies te formuleren. Om tot een goed advies te komen haal ik veel informatie op bij collega engineers, zij zijn de techneuten en zij beschikken over de benodigde kennis. Mijn taak is dan ook om alle kikkers in de

kruiwagen te houden tijdens een offertetraject, ik waardeer alle input van mijn collega’s om mijn relaties de beste oplossingen te bieden. Aan het eind van de dag sluit ik mijn laptop en duik ik de sportschool in of ga ik richting de tennisbaan. Dat is na werk mijn eerste prioriteit, omdat ik van mening ben dat fysieke gezondheid

bijdraagt aan mentale gezondheid. Na het sporten en de huishoudelijke taken is het tijd om te ontspannen maar vaak is hier niet veel tijd voor over.

Deze week hebben we met DLA een sportief uitje in de vorm van de start van onze kartcompetitie. Dus ben ik om 20.00 uur present op de kartbaan met een grote groep collega’s. En nadien nagepraat onder genot van een hapje en drankje.

Het fijne aan DLA ICT in mijn rol is de flexibiliteit en de vrijheid die je krijgt om werkzaamheden op je eigen manier uit te voeren. Daarbij vind ik het contact met mijn collega’s heel prettig en belangrijk, omdat ik in mijn rol intensief met ze samenwerk. Maar daarnaast wordt er veel gelachen en is iedereen lekker nuchter. Dat vind ik belangrijk. Verder vind ik de diversiteit onder de klanten heel leuk. Elke keer zit je op een totaal andere plek met andere belangen, maar allemaal met het fundament ICT. Het toevoegen van waarde aan het meest kritieke bedrijfsproces van mijn klant, geeft mij ontzettend veel voldoening.